Sınavlara Hazırlanmak Artık Daha Kolay!

5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Hz. Muhammed’in Hayatı DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamberin (s.a.v.) arkadaşlık ilişkilerinde önem verdiği konulardan biri de-ğildir?
A) Arkadaşlarıyla birlikte iş yapmayı sevmesi
B) Arkadaşlık ilişkilerinde samimi ve fedakâr olması
C) Maddi durumu iyi kişilerle olmaya özen göstermesi
D) Arkadaşlarını sevmesi ve onlara karşı vefalı davranması

Cevap: C

 

2) Peygamberimizin bakımını üstlenen amcası ve dedesi hangi şıkta doğru verilmiştir?
a)Ebu Talip-Abdulmuttalip
b)Ebu Leheb-Ebu Talip
c)Abbas-Abdulmuttalip
d)Ebu Talip-Vehb

Cevap: A

 

3) Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed ile ilgili olarak yanlıştır?
A)    Dört yıl süt annede kaldı.
B)    Süt annesi Halime idi
C)   4-8 yaşları arası ona Amine baktı
D)   6 yaşındayken annesi öldü.

Cevap: A

 

4) Hz. Muhammed doğduğu sırada Arabistan’da yaygın olan dini inançlardan değildir?
A) Yahudilik
B) Hıristiyanlık
C) Haniflik
D) Budizm

Cevap: D

 

5) Hz. Muhammed’e ilk vahyin geldiği mağara-şehir -tarih hangi seçenekte doğru olarak verilmektedir?
a) Hira mağarası-Mekke-610
b) Hira mağarası-Medine-622
c) Sevr mağarası-Taif-632
d) Sevr mağarası-Mekke-622

Cevap: B

 

6) “Hz. Muhammed, peygamberliğinin ilk yıllarında, Safa tepesinde akrabalarını toplayarak onlara bir konuşma yapmış ve onlara ‘şu tepenin ardında düşman var, size saldıracak desem, bana inanır mısınız?’ deyince, oradakiler ‘evet inanırız…’ diye karşılık vermişlerdi. “
Bu sözleriyle peygamberimiz hangi yönüne vurgu yaparak insanların ona inanmalarını sağlamak istiyordu?

a) Akıllı ve zeki olduğuna
b) Günah işlemediğine
c) Doğru sözlü ve güvenilir oluşuna
d) Peygamberliğine

Cevap: C

 

7) Peygamberimizin “Temizlik imandandır.” sözü bize neyi öğütlemektedir?
a)Çok ibadet yapmayı
b)Müslümanın temiz olması gerektiğini
c)İnsanları sevmeyi
d)Erken kalkmayı

Cevap: B

 

8) B- Aşağıda verilen cümlelerden doğru olanlara (D), yanlış olanlara (Y) yazınız 
( ) Peygamberimiz doğduktan kısa bir süre sonra babasını kaybetmiştir.
( ) Peygamberimize gelen ilk ayetler ‘Oku! Yaratan Rabbinin adıyla ‘ diye başlar.
( ) Peygamberimiz temizliğin önemini belirtmek için ‘temizlik imandandır ’ buyurmuştur.
( ) Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak, çevre temizliği için son derece önemlidir.
( ) Peygamberimiz (SAV) en az haftada bir banyo yapmamız gerektiğini buyurmuştur.

Cevap:

 

9) Peygamberliğinden önce Hz.Muhammed Efendimize güvenilirliğinden dolayı verilen lakap aşağıdakilerden hangisidir?
a)Muhammed’ül Emin
b)Hakem
c)Hılful Fudül
d)Ebu’l Kasım

Cevap: A

 

10) “İslam tarihinde Mekke’den Medine’ye hicret eden Müslümanlara _____________ ; Medine’nin yerlisi olan Müslümanlara da _____________ denir.”
Yukarıdaki boşluğa uygun kelimeler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

a) Muhacir – Ensar
b) Sahabe –Müslüman
c) Yahudi – Hıristiyan
d) Suffa- Sahabe

Cevap: A

 

11) Peygamberimizin doğum ve vefat yeri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
a)Medine-Taif
b)Mekke-Medine
c)Mekke-Mekke
d)Medine-Medine

Cevap: C

 

12) Hz. Hatice ile Ebu Talip’in peş peşe vefat ettikleri yıla ne ad verilmiştir?
A) Hüzün Y.
B) Yas Y.
C) Ölüm Y.
D) Hicret Y.

Cevap: A

 

13) Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye kiminle birlikte hicret etmiştir?
A) Hz.Osman
B)Hz. Ali
C) Hz.Ebu Bekir
D) Hz.Ömer

Cevap: D

 

14) Hiçbir kimseye haksızlık yapılmamasına ve haksızlığa uğrayanlara yardım edilmesine yönelik olarak kurulan, peygamberimizin de üye olduğu topluluğun adı neydi?
a) Yardımseverler Kulübü
b) Gönüllüler Topluluğu
c) Erdemliler topluluğu
d)Mekkeliler Kulübü

Cevap: C

 

15) Aşağıdakilerden hangisi “Cahiliye Dönemi” Araplarının çocuklarına karşı davranışlarıyla ilgili yanlış bir bilgi içermektedir?
A) Bir kimse kızı olduğunda utanır ve öfkelenirdi.
B) Erkek çocukları, aile bütçesine yük olacakları gerekçesiyle diri diri toprağa gömerlerdi.
C) Kız çocukları mirastan hiç pay alamazlardı.
D) Erkek çocuk sahibi olmak bir üstünlük belirtisi olarak kabul edilirdi.

Cevap: B

 

 

Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/5.sınıf-hz-muhammedin-hayatı-1.-dönem-2.-yazılı-soruları-1.docx” download=”all” viewer=”google” text=”5. Sınıf Hz. Muhammedin Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

Kimler Neler Demiş?

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abone Ol  
Bildir