Sınavlara Hazırlanmak Artık Daha Kolay!

5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Peygamberimizin Hayatı DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) Mekke’ye gelen misafirleri, zulme uğrayan mazlumları ve tüccarları korumak amacıyla kurulan ve
Hz Muhammed‘in de 20 yaşlarındayken katıldığı Erdemliler Birliği anlamındaki topluluğun adı nedir?

A) Hılfu’l-Fudûl
B) Daru’l-Erkam
C) Fetretü’l-Vahy
D) Millet Meclisi

Cevap: A

 

2)  Hz. Muhammed’in doğduğu toplumda çocukları süt anneye verme uygulaması vardı. Hz. Muhammed’i doğuran annesi………. onu emzirecek bir kadın arıyordu. Süt anne bulunmuş ve süt anne ………… Hz. Muhammed’e iki yıl bakmıştı…
Boşluğa sırasıyla hangi isimler yerleştirilmelidir.

A)   Hatice – Ayşe
B)   Emine – Amine
C)  Halime – Amine
D)   Amine – Halime

Cevap: D

 

3) 17) Aşağıdakilerden hangisi anne babasının vefatından sonra onlar için yapabileceği bir iyilik olup olmadığını soran bir kişiye Hz. Peygamber’in cevabı değildir?
A) Onların dostlarına ikramda bulunmak
B) onların verdikleri sözleri yerine getirmek
C) Onların dargın oldukları kişilerle dargınlıkları sürdürmek
D) Onların akrabalık bağlarına özen göstermek

Cevap: C

 

4) Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (s.a.) özellikleri arasında yer almaz?
A) Hiç kimseye beddua etmemesi, kötülüğe kötülükle karşılık vermemesi
B) Yoksullara ve kimsesizlere yardım etmesi
C) Yakınları, arkadaşları hastalandığı zaman onları ziyaret etmesi
D) Herkesin davetini kabul etmemesi, sadece samimi arkadaşlarına misafir olması

Cevap: D

 

5) Aşağıdaki hadis-i şeriflerden hangisi temizlikle ilgili değildir?
A) “Temizlik imanın yarısıdır.”
B) “Süt içtiğiniz zaman ağzınızı su ile çalkalayınız. Çünkü süt yağlıdır.”
C) “İnsanlar tarağın dişleri gibi eşittirler.”
D) “Allah temizdir, temizliği sever.”

Cevap: C

 

6) Hz. Muhammed’in doğduğu toplum için hangisi yanlış bilgidir? 
A) Kız çocuklarına değer verilmezdi.
B) İnsanlar eğitimsiz ve cahildi.
C) İyi ve güzel davranışlar yaygındı.
D)  Kabile olarak yaşantı vardı.

Cevap: C

 

7) Dinimiz namaz kılabilmemiz için hangisini şart koymuştur?
a)Yalan söylememeyi
b)Çok konuşmamayı
c)Bedeni ve elbiseyi temizlemeyi
d)Kavga etmemeyi

Cevap: C

 

8) Kılık kıyafet temizliği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Beden temizliği,elbise temizliğine de bağlıdır.
b)Elbisesi kirli olanın vücudu da temiz olmaz.
c)Dinimiz, beden temizliğine önem vermemektedir.
d)İbadetlerin bir şartı da kıyafetimizin temiz olmasıdır.

Cevap: C

 

9) İnsanların bazısının Allah’ı bırakıp taş,ağaç, bir hayvan gibi varlıklara ibadet ettiği gözlenmiştir. Bu tür varlıklara ne ad verilir?

  1. A) Eşya
    B) Heykel
    C) Resim
    D) Put

Cevap: D

 

10) Abdullah b. Ebi’l-Hamsa yaşadığı bu tecrübeyi şöyle anlatmıştır:“Peygamber olarak gönderilmesinden önce Hz. Peygamberle bir alışveriş yapmıştım. Kendisine bir miktar borcum kalmıştı.Bir vakitte buluşarak borcumu kendisine ödeyeceğime dair söz vermiştim. Ama ben sözümü unuttum. Üç gün sonra aklıma geldi. Hemen kararlaştırdığımız yere vardım. Bir de ne göreyim!O hâlâ beni orada beklemiyor mu? Bana, ‘Delikanlı bana eziyet ettin. Ben buraya üç gündür gelip gidiyorum.’ dedi.” Bu parçada peygamberimizin hangi ahlaki özelliği vurgulanmıştır.?
a)dürüst
b)yalan söylemezdi
c)sözünde dururdu
d)emanete ihanet etmezdi

Cevap: D

 

11) Aşağıdakilerden hangisin anlamı  yanlıştır?
A)    Muhammed: Çok övülen, beğenilen kişi
B)    Mustafa: Çok iyi kişi
C)   Ahmet: Yerde ve gökte övülen kişi
D)   Mustafa: Seçilmiş olan kişi

Cevap: C

 

12) 9) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin güzel ahlak ilkelerinden birisi olamaz?
A) Her sözünde ve her davranışında doğruluk
B) Sadece kendisini düşünmek.
C) Büyüklerine saygı göstermek küçüklerine merhamet etmek.
D) Affedici olmak

Cevap: B

 

13) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin (s.a.v.) hoşlandığı bir davranıştır?
A) Hapşururken ağzını kapatmamak.
B) Yerlere tükürmek.
C) Müslümanın yolundan zarar verecek bir şeyi gidermek.
D) Ortak kullanım alanlarını temiz tutmamak.

Cevap: C

 

14) İslam tarihinde yapılan ilk mescid hangisidir?
a)Mescid-i Aksa
b)Kuba Mescidi
c)Mescid-i Haram
d)Mescid-i Nebevi

Cevap: A

 

15) Aşağıdakilerden hangisi peygamberimizin çevre temizliğine verdiği önemi gösterir?
a)”Her Müslümanın 7 günde bir bedenini yıkama vazifesi vardır.”
b)”Kıyamet kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin.”
c)”Misvak kullanın.Çünkü misvak ağzı temizler.”
d)”Kıyafetlerinizi düzeltin.Allah çirkinliği sevmez.”

Cevap: D

 

 

Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/5.sınıf-hz-muhammedin-hayatı-1.-dönem-2.-yazılı-soruları-2.docx” download=”all” viewer=”google” text=”5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

Kimler Neler Demiş?

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abone Ol  
Bildir