Sınavlara Hazırlanmak Artık Daha Kolay!

5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Peygamberimizin Hayatı DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) Veda hutbesinde aşağıdaki konulardan hangisine değinilmemiştir?
a)İnsanların eşit olduğuna
b)Zekat vermeye
c)Kadın haklarına
d)Can ve mal güvenliğine

Cevap: B

 

2) Veda hutbesi ne zaman ve nerede gerçekleşmiştir?
a)Medine-632
b)Medine-630
c)Mekke-632
d) Mekke-571

Cevap: C

 

3) Mekke hangi ülkeye ait bir şehirdir?
A) Irak
B) Arabistan
C) Suriye
D) Türkiye

Cevap: B

 

4) Aşağıdakilerden hangisi yanlış eşleştirilmiştir?
A)   Arabistan – Mekke
B)  Kabe – Allah’ın evi
C)  Abdulmuttalip – Mekke’nin lideri
D)   Abdullah – Hz. Muhammed’in amcası

Cevap: D

 

5) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
a)Allah temiz olanları sever.
b)Kötü davranışlardan kaçınmak manevi temizliktir.
c)Çevremizin temizliği bizi ilgilendirmez.
d)Temiz olmayan ortamlarda mikroplar barınır.

Cevap: C

 

6) Geçmişte bazı insanlar para karşılığı alınıp satılıyordu. Bu insanların hiçbir hakları da yoktu.Bunlar çok ağır işlerde çalıştırılıyordu. Bu insanlara ne ad verilir?
A) Hür
B) Özgür
C)  Köle
D) Uşak

Cevap: C

 

7) Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimizin (s.a.v.) doğum ve vefat tarihidir?
A) 571-622
B) 571-632
C) 610-632
D) 570-622

Cevap: B

 

8) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)   Hanif:  Allah’ın birliğine inanan kişiler
B)   Yahudi = Musevi
C)  Köle:  Her hakkı olan insan
D)  Kabile:  Küçük insan toplulukları
Cevap: C

 

9) Hz. Muhammed’in babası Abdullah kimin oğludur?
A) Ebu Talib
B) Hz. Ebubekir
C) Abdurrahman
D) Abulmuttalib

Cevap: D

 

10) Peygamberimizin anne ve babasının isimleri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
a)Amine – Ebu Talib
b)Hatice – Abdullah
c)Amine – Abdullah
d)Fatma – Hamza

Cevap: C

 

11) Hz. Muhammed annesi Amine ölünce dedesi Abdulmuttalib’in yanında kalmıştır. Dedesi onuyanından ayırmaz ve gittiği her yere götürürdü. Dedesinin ölümünden sonra amcası Ebu Talib’in yanında kalmaya başlamıştır. Ebu Talib ve karısı ona çok iyi bakmışlar ve kendi çocuklarından ayırmamışlardır.
Yukarıdaki paragraftaki cümlelerden aşağıdakilerden hangisi anlaşılamaz?

A)    Hz.Muhammed’in annesi o küçükken ölmüştür.
B)    Dedesi ona iyi bakmıştır.
C)   Ebu Talib Hz. Muhammed’in amcasıdır.
D)   Ebu Talibin karısı onu fazla sevmemiştir.

Cevap: D

 

12) Peygamberimize ilk inen sure nedir?
a- Fatiha
b- Bakara
c- Alak
d- Müddesir

Cevap: C

 

13) Peygamberimiz (sav) “Eğer Müslümanlara zor gelmeyeceğini bilsem, her namaz öncesi misvak kullanmalarını emrederdim.” buyurmuştur.
Peygamberimizin bu sözünden yola çıkarak hangisi söylenebilir?

a)Müslümanlar komşularına yardım etmelidir.
b)Müslümanlar iyiliksever olmalıdır.
c)Müslümanlar beden temizliğine önem vermelidir.
d)Müslümanlar çevre temizliğine önem vermelidir.

Cevap: C

 

14) Aşağıda verilen ifadeleri doğru bir biçimde eşleştiriniz.
Uhud – Hicret – Beden temizliği – Bedir – Ağız ve diş temizliği -Siyer

a-Peygamberimiz (sav) “Eğer Müslümanlara zor gelmeyeceğini bilsem, her namaz öncesi misvak kullanmalarını emrederdim.” buyurmuştur(………………………………………………………………………………………………)
b-Peygamber Efendimiz (s.a.), “Her yedi günde bir gusül edip başını ve bedenini yıkamak, her Müslüman üzerinde Allah’ın bir hakkıdır.” buyurmuşlardır.(………………………………………………….)
c-Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatını konu edinen bilim dalıdır(………………………..)
d-Müslümanların müşriklerle yaptığı ilk savaş(…………………………………………………)
e-Komutanın emrine itaatin önemini gösteren savaş(………………………………………..)
f- Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye göç etmesi(…………………………………………..)

Cevap:

 

15) Aşağıdaki durumlardan hangisi “Bir Müslüman’ın din kardeşliğine üç günden fazla küs durması helal değildir.” ha-disine uygun bir davranış olamaz?
A) Mümkün olduğunca arkadaşlarımızla küs olmamalıyız.
B) Dargın olduğumuz arkadaşlarımızla önce biz barışmaya çalışmalıyız.
C) Bir arkadaşımız bize küstüyse biz de ona küsmeliyiz.
D) Arkadaşlarımıza uzun süre küsmemeliyiz.

Cevap: C

 

 

Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/5.sınıf-hz-muhammedin-hayatı-1.-dönem-2.-yazılı-soruları-3.docx” download=”all” viewer=”google” text=”5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 Şimdi İndir”]

Kimler Neler Demiş?

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abone Ol  
Bildir