Sınavlara Hazırlanmak Artık Daha Kolay!

5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1.Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019
………… OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF HZ. Muhammed’in  Hayatı DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) Hz. Muhamed’in ailesi ile ilgili olarak hangisi yanlıştır?
A)   Dedesi Mekke’nin lideriydi
B)   Abdulmuttalip cömert ve cesur bir kişiydi
C) Ticaretle uğraşırlardı
D)  İnsanlar tarafından pek sevilmezlerdi.

Cevap: D

 

2) Hz. Peygamber nübüvvetinin onuncu yılında, önce çocukluktan itibaren kendisini koruyan eden amcası Ebu Talib’i sonra da çocuklarının anası olan sevgili hanımı Hz. Hatice’yi kaybetmiştir. Bu yıla hangi isim verilmiştir?
A) Hacc yılı
B) Ölüm yılı
C) Hüzün yılı
D) Ayrılık yılı

Cevap: C

 

3) “ Medineliler, 621 ve 622 yıllarında Mekke yakınlarında peygamberimizle görüşerek her zaman ve her yerde
Müslümanlarla birlikte olacaklarına dair söz verdiler ve Hz. Muhammed (sav) ve ona inananları Medine’ye davet ettiler.”
Bu görüşmelere tarihte ne ad verilir?

A) Hudeybiye Antlaşması
B) Akabe Biatları
C) Medine Sözleşmesi
D) Kardeşlik Antlaşması

Cevap: C

 

4) Müslümanların Mekkeli müşriklerle yapmış olduğu ilk savaş hangisidir?
a)Uhud
b)Hendek
c)Mute
d)Bedir

Cevap: D

 

5) Aşağıdakilerden hangisi hem bir ibadettir, hem de temiz olmamaızı sağlar?
a)Hac
b)Zekat
c)Abdest
d)Oruç

Cevap: C

 

6) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır?
a)Yerlere tükürmemek, tükürenleri kibarca uyarmak
b)Sınıfları düzenli olarak havalandırmak
c)Tuvalet ve lavaboları temiz bir şekilde bırakmak
d)Sıraların üzerine yazılar yazmak

Cevap: D

 

7) “Elinizde bir ağaç fidanı varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile, eğer onu dikecek kadar zamanınız varsa mutlaka dikin.”Yukarıda verilen hadis peygamberimizin en çok hangi yönünü gösterir?
a)İnsanlara değer verdiğini
b) Güvenilir olduğunu
c) Sözünde durduğunu
d) Doğayı sevdiğini

Cevap: D

 

8) Aşağıdakilerden hangisi manevî (kalp) temizliğine örnek sayılır?
a)Dişlerimizi fırçalamak
b)Yalan söylememek
c)Elbisemizi temiz tutmak
d)Sokağımızı temiz tutmak

Cevap: B

 

9)  Hz.Muhammed nerede doğmuştur?
A) Medine
B) Mardin
C) Mısır
D) Mekke

Cevap: D

 

10) Hz. Muhammed ne zaman-nerede doğmuştur?
a) 571-Mekke
b) 570-Kudüs
c) 570-Mısır
d) 571-Medine

Cevap: A

 

11) Sadece Allah’ın bir olduğuna inanıp buna göre yaşayan insanlara verilen addır.Ayrıca bu din Hz. İbrahim’in dinidir.Bu dini inanç hangisidir?
A) Haniflik
B) Hıristiyanlık
C) Musevilik
D) İslamiyet

Cevap: A

 

12) Aşağıdaki savaşlardan hangisi Müslümanlarla müşrikler arasında 624 yılında yapılan ilk savaştır?
A) Hudeybiye
B) Uhud
C) Hendek
D) Bedir

Cevap: D

 

13) Hz. Muhammed (sav.) dürüst ve güvenilir bir kişiliğe sahipti. Bundan dolayı da insanlar ona ………………. diyorlardı.
Bu cümlede boş bırakılan yere gelmesi gereken, Peygamberimizin sahip olduğu unvan aşağıdakiler-den hangisidir?

A- Adaletli Muhammed
B- Güvenilir Muhammed
C- Dürüst Muhammed
D- Akıllı Muhammed

Cevap: B

 

14) Hz Muhammed’in (sav) amcası Ebu Talib’in kendisine çocukken bakmasına karşılık amcasının oğlu olan
Hz. Ali’yi çocukluğunda yanına alması neyi gösterir?

A) Paraya ihtiyacı olduğunu
B) Ebu Talip’i İslam’a çağırdığını
C) Kendisine yapılan iyiliği unutmadığını
D) Hz Ali’nin iyi biri olduğunu

Cevap: C

 

15) Peygamber Efendimizin (s.a.v.), yanından hiç ayırmadığı, yolculuğa çıkarken dahi mutlaka yanına aldığı bazı eşyaları vardı. Bunlar: Gül yağı şişesi, misvak, ayna, tarak, midra denilen saç ayırma kemiği, iki adet makas ve sürmedan.
Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak aşağıdakiler-den hangisini söyleyebiliriz?

A) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) seyahat etmeyi çok severdi.
B) Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bunlardan başka eşyası yoktu.
C) Peygamber Efendimiz (s.a.v.), her namaz için yeniden abdest almayı severdi.
D) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) temizliğe, tertipli ve düzenli yaşamaya önem verirdi.

Cevap: D

 

 

Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2018/12/5.sınıf-hz-muhammedin-hayatı-1.-dönem-2.-yazılı-soruları.docx” download=”all” viewer=”google” text=”5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları Şimdi İndir”]

Kimler Neler Demiş?

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abone Ol  
Bildir