Sınavlara Hazırlanmak Artık Daha Kolay!

5 Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2019-2020

2019-2020 eğitim öğretim yılı için hazırlanmış 5. sınıf peygamberimizin hayatı 1. dönem 2. yazılı soruları ve cevapları 2019-2020 dosyasını yazının sonunda bulunan indirme bağlantısından indirebilirsiniz.

Bu dosya 5. sınıf yazılı soruları ana kategorisinin 5. sınıf peygamberimizin hayatı yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı kağıtları için 5. sınıf peygamberimizin hayatı 1. dönem 2. yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

……… OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF PEYGAMBERİMİZİN HAYATI DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:

NO:

1) Hz. Muhamed’in ailesi ile ilgili olarak hangisi yanlıştır? 
A)   Dedesi Mekke’nin lideriydi
B)   Abdulmuttalip cömert ve cesur bir kişiydi
C) Ticaretle uğraşırlardı
D)  İnsanlar tarafından pek sevilmezlerdi. 
Cevap: D

2) Hz. Peygamber nübüvvetinin onuncu yılında, önce çocukluktan itibaren kendisini koruyan eden amcası Ebu Talib’i sonra da çocuklarının anası olan sevgili hanımı Hz. Hatice’yi kaybetmiştir. Bu yıla hangi isim verilmiştir? 
A) Hacc yılı 
B) Ölüm yılı 
C) Hüzün yılı 
D) Ayrılık yılı 
Cevap: C

3) “ Medineliler, 621 ve 622 yıllarında Mekke yakınlarında peygamberimizle görüşerek her zaman ve her yerde 
Müslümanlarla birlikte olacaklarına dair söz verdiler ve Hz. Muhammed (sav) ve ona inananları Medine’ye davet ettiler.” 
Bu görüşmelere tarihte ne ad verilir?
 
A) Hudeybiye Antlaşması 
B) Akabe Biatları 
C) Medine Sözleşmesi 
D) Kardeşlik Antlaşması 
Cevap: C

4) Müslümanların Mekkeli müşriklerle yapmış olduğu ilk savaş hangisidir? 
a)Uhud 
b)Hendek 
c)Mute 
d)Bedir 
Cevap: D

5) Aşağıdakilerden hangisi hem bir ibadettir, hem de temiz olmamaızı sağlar? 
a)Hac 
b)Zekat 
c)Abdest 
d)Oruç 
Cevap: C

6) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır? 
a)Yerlere tükürmemek, tükürenleri kibarca uyarmak
b)Sınıfları düzenli olarak havalandırmak
c)Tuvalet ve lavaboları temiz bir şekilde bırakmak
d)Sıraların üzerine yazılar yazmak 
Cevap: D

7) “Elinizde bir ağaç fidanı varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile, eğer onu dikecek kadar zamanınız varsa mutlaka dikin.”Yukarıda verilen hadis peygamberimizin en çok hangi yönünü gösterir? 
a)İnsanlara değer verdiğini 
b) Güvenilir olduğunu 
c) Sözünde durduğunu 
d) Doğayı sevdiğini 
Cevap: D

8) Aşağıdakilerden hangisi manevî (kalp) temizliğine örnek sayılır? 
a)Dişlerimizi fırçalamak 
b)Yalan söylememek
c)Elbisemizi temiz tutmak 
d)Sokağımızı temiz tutmak 
Cevap: B

9)  Hz.Muhammed nerede doğmuştur? 
A) Medine                            
B) Mardin
C) Mısır                                
D) Mekke 
Cevap: D

10) Hz. Muhammed ne zaman-nerede doğmuştur? 
a) 571-Mekke 
b) 570-Kudüs 
c) 570-Mısır 
d) 571-Medine 
Cevap: A

11) Sadece Allah’ın bir olduğuna inanıp buna göre yaşayan insanlara verilen addır.Ayrıca bu din Hz. İbrahim’in dinidir.Bu dini inanç hangisidir? 
     A) Haniflik                    
   B) Hıristiyanlık
    C) Musevilik                   
  D) İslamiyet 
Cevap: A

12) Aşağıdaki savaşlardan hangisi Müslümanlarla müşrikler arasında 624 yılında yapılan ilk savaştır? 
A) Hudeybiye 
B) Uhud 
C) Hendek 
D) Bedir 
Cevap: D

13) Hz. Muhammed (sav.) dürüst ve güvenilir bir kişiliğe sahipti. Bundan dolayı da insanlar ona ………………. diyorlardı.
Bu cümlede boş bırakılan yere gelmesi gereken, Peygamberimizin sahip olduğu unvan aşağıdakiler-den hangisidir?
 
A- Adaletli Muhammed 
B- Güvenilir Muhammed 
C- Dürüst Muhammed 
D- Akıllı Muhammed 
Cevap: B

14) Hz Muhammed’in (sav) amcası Ebu Talib’in kendisine çocukken bakmasına karşılık amcasının oğlu olan 
Hz. Ali’yi çocukluğunda yanına alması neyi gösterir?
 
A) Paraya ihtiyacı olduğunu 
B) Ebu Talip’i İslam’a çağırdığını
C) Kendisine yapılan iyiliği unutmadığını 
D) Hz Ali’nin iyi biri olduğunu

Cevap: C

15) Peygamber Efendimizin (s.a.v.), yanından hiç ayırmadığı, yolculuğa çıkarken dahi mutlaka yanına aldığı bazı eşyaları vardı. Bunlar: Gül yağı şişesi, misvak, ayna, tarak, midra denilen saç ayırma kemiği, iki adet makas ve sürmedan.
Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak aşağıdakiler-den hangisini söyleyebiliriz?
 
A) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) seyahat etmeyi çok severdi.
B) Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bunlardan başka eşyası yoktu.
C) Peygamber Efendimiz (s.a.v.), her namaz için yeniden abdest almayı severdi.
D) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) temizliğe, tertipli ve düzenli yaşamaya önem verirdi. 
Cevap: D

5. sınıf hz. muhammed’in hayatı 1. dönem 2. yazılı soruları 2019-2020 dosyasını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Kimler Neler Demiş?

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abone Ol  
Bildir